Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Συμμετοχή στην Γενική Απεργία της ΑΔΕΔΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ           Βέροια 2-11-2015
Περικλέους 2 – 59100 – ΒΕΡΟΙΑ                         
Τηλέφωνο     : 2331026286                              
FAX                 : 2331026286               ΠΡΟΣ: Μέλη του Συλλόγου
 e-mail        :  ekpeima@gmail.com

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή στην Γενική Απεργία της ΑΔΕΔΥ
Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων. Ήρθε να επικυρώσει τη συνέχιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ακραίων πολιτικών λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων.
Επιχειρείται, έτσι, η διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς για χώρα, σε καιρό ειρήνης, απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ό,τι απόμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο. Η ίδια πολιτική συνεχίζεται, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της επαπειλούμενης χρεοκοπίας.
Ο χώρος της εκπαίδευσης βιώνει μια δίχως προηγούμενο εφιαλτική πραγματικότητα με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία τους μηδενικούς διορισμούς και την ελάχιστη έως καθόλου χρηματοδότηση για τη λειτουργία τους. Τα παραπάνω πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών καθώς και των οικογενειών τους.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ημαθίας, συμμετέχει στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 και διεκδικεί:
– Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Σχολείων με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
-Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
-Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
-Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
-Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
– Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων

Δυναμική – Συμμετοχική – Μαζική
Στις 12 Νοεμβρίου στη Γενική Απεργία

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου